Kazán

Energiahatékony és kényelmez az automatikus pelletkazán

Energiahatékony és kényelmez az automatikus pelletkazán
Amennyiben időt és pénzt szeretne spórolni valamint fontos, hogy energiakímélő és környezetbarát fűtési módszert válasszon akkor az egyik legjobb megoldás az automatikus pelletkazán.

Pellet fűtési technika
Videó forrása: Youtube


A pellet használata lehetővé teszi, hogy más fűtési módszereknek szinte töredékéből kellemes meleget állítsunk elő a lakásban, mindemellett környezetkímélő és nem túl időigényes a használata. A pellet tulajdonképpen nem más, mint nagy nyomáson összepréselt növényi rost vagy kiszáradt fa. Ennek köszönheti magas fűtőértékét az ára pedig jóval az egyéb tüzelő anyagok alatt van.

Automatikus pelletkazán a jövő fűtési technikája
Az utomatikus pelletkazán emberi beavatkozás nékül adagolja a tüzelőanyagot


Az automatikus pelletkazán egy nagyon kényelmes fűtési rendszer, hiszen nem szükséges külön tároló helység a pellet számára valamit a pellettartájnak köszönhetően nem kell naponta többször a tűz megrakásáról gondoskodni. A pellettároló tartáj méretét aszerint kell megválasztani, hogy mekkora épület fűtéséről kell gondoskodni. Egy jól megválasztott tartáj méret esetén ritkábban kell pelletet vásárolni, így még ez is megkönnyíti a fűtési szezont. Egy spirálorsó gondoskodik arról, hogy a pellet automatikusan a kazánba kerüljön, mindig akkora mennyiségben, amekkora a fűtéshez éppen szükséges.

A pelletkazán energia takarékos és környezetkímélő
A pelletkazán mindig a pegfelelő mennyiségű tüzelő anyagot adagolja az égéstérbe

Ezzel a technológiával állandó egyenletes hőmérséklet biztosítható a lakás minden helységében, kényelmesen, környezetbarát és energiahatékony módon. A pellet kazánt segítségével külön energia és költség ráfordításával állítható elő melegvíz. Ehhez csupán egy melegvíztároló tartály beszerelése és használata szükséges, amely a megfelelő hőcserélő közbeiktatásával gondoskodik a melegvízelleátásról.

-BT-