Kazán

Kazán - Tüzelőanyag Online - Kandalló fűtés I.

Kazán - Tüzelőanyag Online - Kandalló fűtés I.

A kandallófát a kandalló tűzterének ismeretében 25-50 cm hosszúságura kell felfűrészelni. Fűtésre a legalkalmasabb a fák gyökérzete és tuskója, amely magasabb fűtőértékű, mint a fatörzs.

Az ágak a fatörzsnél kevesebb fűtési energiával rendelkeznek. A kandallófát csapadékmentes helyen kell tárolni. Tüzelésre kiváló a folyók mentén és árterületeken található hordalékfa (pl. fűz és nyárfa); világoskék lánggal ég, és jó illatú, de beszerzése nem mindenütt oldható meg.

 

 

 

A Tüzelőanyag Online az alábbi témakörökkel foglalkozik: Tüzelő , tüzelőanyag , szén , brikett , pellet , kazán , fűtés , energia , szénkereskedelem , alternatív tüzelőanyag , zsákos tüzelőanyag , zsákosszén , csomagolt tüzelőanyag , kandallófa , kandallóbrikett , kandallószén , kandalló tüzelőanyag , orosz szén , cseh szén , lengyelszén , brikett , pellet

 

 

 

 

 

A gyümölcsfák közül az alma-, körte- és szilvafa égéskor kellemes illatú. A fenyőfa gyantájának égésekor szúrós szag érezhető, amelyet csak jó huzatú kémény tehet elviselhetővé, ellenkező esetben erős fejfájást, szédülést is okozhat.

 

 

A kandallófák lángja sóval vagy más anyagokkal különböző színűre festhető, de a különböző fafajták összekeverése is sokszínű, érdekes lángot ad (pl. gyümölcsfa, tölgyfa, fenyőfa, juharfa).

 

Nyílt kandallókhoz kifogástalan kémény és előmelegített égési levegő esetében tőzeget és brikettet is használhatunk fűtőanyagként.

 

A zárt tűzterű kandallók az összes faféleségekkel, tőzeggel és szenekkel fűthetők.

 

Tüzelőanyag Online az alábbi témakörökkel foglalkozik:

Tüzelő , tüzelőanyag , szén , brikett , pellet , kazán , fűtés , energia , szénkereskedelem , alternatív tüzelőanyag , zsákos tüzelőanyag , zsákosszén , csomagolt tüzelőanyag , kandallófa , kandallóbrikett , kandallószén , kandalló tüzelőanyag , orosz szén , cseh szén , lengyelszén , brikett , pellet

Szóljon hozzá a fórumon!: Kandalló fűtés I.

Küldjön egy képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz

 

Tüzelőanyag Online: tuzeloanyag.mconet.biz