Szén tüzelőanyag

Barnaszén brikett a hagyomány és a modern technika ötvözete

Barnaszén brikett a hagyomány és a modern technika ötvözete
A barnaszén brikett  finomított és szárított szén valamint őrölt nyers barnaszén keverékéből áll.
Az előállításánál nem használnak semmilyen kötőanyagot a barnaszén brikett formáját és állagát a préselési technika alkalmazásának köszönheti. A jó minőségű termékek nem tartalmaznak ként, ezek közül is rengeteg választék áll rendelkezésre minden árkategóriában.

A barnaszénbrikett maga fűtőértékkel rendelkezik
Hosszantartó, egyenletes meleget biztosít a barnaszén brikett


A barnaszén briketteket többféle kiszerelésben és csomagolási módban árulják, így mindenki megtalálhatja a számára legoptimálisabb, a tüzelési szokásainak megfelelő mennyiségű és árú terméket. Ez a brikett elsősorban a hagyományos illetve kasszikus berendezések tüzelőanyaga ezért legtöbbször automata kályhák, tűzhelyek és egyedi kályhák fűtésére használják. A modern cserépkályhákhoz, fűtőkandallókhoz és kandallókályhákhoz is kitűnően alkalmas és jól kombinálható a fával is. Gyakran használják a barnaszén brikettet fával keverve, mely kombináció kifejezetten alkalmas a szilárd tüzelésű készülékek kiszolgálásra.

A brikett egyik nagy előnye, hogy nagy lánggal ég, az égési ideje hosszú, mely elsősorban a magas energiatartalmának köszönhető. A használata igen kényelmes, hiszen hosszan tartó és egyenletes égése miatt ritkábban kell a tűzre rakni és kellemes, hosszan tartó meleget biztosít a lakásnak.

-BT-