Tüzelőanyag hírek

Biomasszával fejlesztik Mezőhegyes távhőrendszerét

Biomasszával fejlesztik Mezőhegyes távhőrendszerét
Az AERD Megújuló Energia és Régiófejlesztési Zrt. Mezőhegyes önkormányzatával együttműködve 2013-ra biomassza tüzelésre állítja át a fűtőerőművet.
A térségben bőven fellelhetőek azok az alapanyagok, melyek alkalmasak a biomassza előállítására így költséghatékonyabbá és környezetkímélővé tudják tenni a távhő rendszert. A beruházás összköltsége közel 300 millió forint. A biomassza fűtési rendszerre való átállás azon kívül, hogy évente több mint ötven millió forintot tart a régióban még a munkanélküliséget is javítja, hiszen a feldolgozási folyamatban új munkaerőkre lesz szükség.

Biobrikettel fűtési rendszerre váltanak Mezőhegyesen
Az új fűtési rendszer költséghatékony és még ú munkahelyeket is teremt


Az AERD nem titkolt célja a fejlesztéssel az, hogy új fogyasztók csatlakozzanak a távfűtési rendszerhez valamint azok a felhasználók akik korábban leváltak lássák meg a lehetőséget az új rendszerben és ismét csatlakozzanak ahhoz. Az új tüzelőanyag bevezetésével mindenki nyer, hiszen a lakosság fűtési költsége csökkenni fog ezen kívül a régió is jelentősen fejlődik majd. A cég ugyanis egy biobrikett előállító üzemet telepít a régióba a fűtőmű kiszolgálásának érdekében. Ezzel új munkahelyeket teremt valamint új piac nyílik a mezőgazdasági termelők számára is.

-BT-