Tüzelőanyag hírek

Fahulladékból tüzelőanyag Zalaegerszegen

Fahulladékból tüzelőanyag Zalaegerszegen
Gyutai Csaba a város polgármestere arról számolt be, hogy kazánkorszerűsítési programot kapcsolatak ösze Zalaegerszeggel.
Az önkormányzat elindította az ökováros programot. A Belügyminisztérium kazánkorszerűsítési programján 2012-ben sikeresen szerepelt a város. A városnak nincs nehéz dolga, hiszen több mint 200 hetkár erdős területtel rendelkeznek, így a tüzelőanyag biztosított számukra. A városnak ezáltal sikerült felújítani a bazitai és a ságodi óvodát energia takarékos kazánokkal 9,5 millió forintos támogatásból.

Zalaegerszeg kazánkorszerűsítési programban vesz részt

A város 4,5 millió forintért vásárolt gépeket


Az önkormányzat dolgozói megtisztították a Gébárti-tó melletti erdősávot is. A város 4,5 millió forintért vásárolt gépeket és a Kontakt Kft. 20 főt foglalkoztatott több mint 5 hónapon keresztül. Már ott a helyszínen a megvásároltak gépekkel le is darálták az összegyűjtött fahulladékokat.

 

A korszerűsítésen dolgozik a város

A város 200 hektár erdős területtel rendelkezik


"A közfoglalkoztatottak jó munkát végeztek, a tónál szép kiránduló- és horgászövezet alakul ki" -nyilatkozta Aladi Gusztáv ügyvezető igazgató. Végüli hozzátette a városüzemeltetési osztályvezető: " érdemes a programot kifejleszteni, mivel az így megtermelt érték nagyobb, mint a fahulladék elszállításának költsége.

 

N.N.