Tüzelőanyag hírek

Szegényeknek tüzelőanyag szemétből

Szegényeknek tüzelőanyag szemétből
Ennek az a lényeg, hogy az emberek saját erejükből és saját városukban maguknak oldják meg a tüzelőanyag problémát.
A bécsi Unruhe Magánalapítvány SozialMarie pályázatán fődíjat nyertek az ökológusok. A pályázat lényege, hogy szemétből állítsanak elő tüzelőt, egy nagyon egyszerű technológiával, ahol a lakók nagy része szegénységben él. Anyagilag is kivitelezhető, hiszen kézzel használható géppel dolgoztak, amihez még áram sem kell, szemben a több milliós gépekkel, mert általában ezeket szokták használni.

A biobrikett olcsó tüzelőanyag


Az új fűtési módszer a biobrikett

Nagyon lelkesek az emberek és akik általában lenézik a cigányokat, tudniuk kell, hogy napi 8 órában keményen dolgoztak, hogy télre legyen tüzelőjük. Remélik idén már nem csak részben, de teljesen ki tudják váltani a tüzelőt ezzel a módszerrel. A következő lépés az lesz, hogy hogyan lehetne a szigetelési költségeket lecsökkenteni. Olyan kályhákat szeretnének építeni, melyek bontott téglából vannak és remélik, hogy minél kevesebb hő vész kárba.

A biobrikettet hulladékból állítják elő


A biorbrikett olcsó és hasznos tüzelőanyag

A biobriketett egy amerikai szervezet fejlesztett ki a Legacy Foundation. Nagyon hasznosnak bizonyult ez a módszer, hiszen 45 országban segítettek ezáltal megalapozni a brikett gyártását. A biobrikett egy száraz tüzelőanyag, amely mezőgazdasági és ipari hulladékból létrehozott új és gazdaságos tüzelőanyag.

N.N.